kinderkleding setjes

7 tips om Kinderkleding setjes te maken

  • Een aantal tips voor kinderkleding setjes
  • Uiterlijk en matchende setjes
  • Combineer één item voor meerdere setjes
  • Combineren van verschillende lookjes
  • Spelen met kleuren
  • Printjes
  • Materialen

Een aantal tips voor kinderkleding setjes

We zijn allemaal anders en delen op het vlak van mode niet dezelfde mening en hebben niet dezelfde smaak. We houden daarom met het maken van de kinderkleding setjes rekening met een ieder zijn persoonlijkheid. Dit bepaalt mede wat zijn/haar voorkeuren zijn en welke stijl bij hem/haar past. Ook is de pasvorm van de kleding van belang. Het moet voor je kind natuurlijk wel prettig zitten en dat ze zichzelf er comfortabel in voelen.

Houdt je kind bijvoorbeeld van printjes en vind jij dit niks? Laat hem/haar dan kiezen uit een aantal printjes die jij hebt geselecteerd en een aantal die hij/zij heeft geselecteerd. Maak een top 3 en kies samen voor welke jullie gaan.

Zoals ik al zei: niet iedereen heeft dezelfde smaak, houdt hier wel rekening mee met de aankoop van de kinderkleding setjes. Als jullie smaak erg uiteenloopt, probeer dan een compromis te vinden, waarin jullie samen kunnen beslissen, zodat je kind de kleding wel gaat dragen en het s ’ochtends geen lange discussie wordt omdat hij/zij het kledingstuk niet wilt dragen.

pexels tima miroshnichenko 7202784

Uiterlijk en matchende setjes

Kenmerkende kleuren: Wat zijn kenmerkende kleuren in het uiterlijk? Combineer kinderkleding setjes met kenmerkende kleuren die terugkomen in je kind zijn/haar uiterlijk. De kleur van je huid, ogen, haar en lippen staan ook goed als kleuren in kledingstukken.

Heeft je kind groene ogen dan zal de kleur groen ook mooi staan. Heeft je kind bruin haar? Dan zal de kleur bruin goed staan. Blond haar? Denk dan aan taupe. Rood haar?  Denk dan aan natuurtinten.

Dit zijn natuurlijk een aantal basiskleuren die je kind kan hebben met zijn/haar uiterlijk. Uiteraard zijn dit niet de enige kleuren die je kind kan hebben en kan je lekker verder variëren met meer kleuren.

Combineer één item voor meerdere setjes

Vaak kun je met één specifiek kledingstuk meerdere combinaties maken. Houd je kind van uitgesproken kleuren en of printjes? Kies dan een item erbij wat een effen kleur heeft. Dit geeft rust aan je kinderkleding setje en legt de nadruk op het printje/kleurtje. Maar je mag natuurlijk ook helemaal gek doen en meerdere kleuren en/of printjes combineren. Want dat is het leuke van mode. Alles mag en kan.

Hieronder zie je ook enkele items van de zomer setjes en tweedelige sets tot een rokje en topje set voor de meiden. Voor de jongens hebben we leuke kleding setjes wat helemaal in de materialen matchend is. Vele setjes kleding kan je van deze leuke items maken.

Voor de jongens hebben we hieronder de stoere black rib items van het kinderkledingmerk 4President. In deze lijn hebben we de kleuren black, bleach en inca gold. De items zijn zowel los als gecombineerd setje te dragen. Hier hebben we de setjes gecombineerd met een basiskleur.

Jongens joggingsshort rib 4president en jongens jogger rib 4president

We hebben de korte broek variant : de jogginsshort rib en de lange variant: de jogger rib. De broeken zijn met een leuk rib detail op de benen, heeft een tailleband met touw. De lange jogger heeft 2 zakken op de achterkant en de short heeft 1 zak op de achterkant.

Jongens t-shirt rib 4president

Deze stoere joggers zijn te combineren met het t-shirt rib en heeft leuke rib details aan de onderkant van het t-shirt.

Jongens rib vest 4president

Om met laagjes te werken hebben we ook nog het rib vest met leuke rib details op de onderarmen.

Crop top flower power setje

We hebben het meisjes roze croptop flower power setje, dit setje heeft een witte crop top met bloemen en een roze korte short, waarin de kleur en bloemenprint een matchende rol speelt. Zo heeft het riempje de bloemenprint wat weer terug is te zien in de top. De kleur van de bloemen van de crop top komt weer terug in de kleur van de short.

Rollingstone setje

Zo hebben we nog meerdere matchende setjes met kleur en print zoals: het rollingstone setje, dit setje bestaat uit een roze/zwart/wit panterprint rokje en zwart t-shirt met een mond met uitstekende tong, waarvan de tong weer hetzelfde panterprint lookje heeft.

Rebel setje zwart/groen

Het setje rebel bestaat ook uit een rokje en t-shirt, waarvan de print van het groen/witte rokje terug is te vinden in de rebel tekst van het zwarte t-shirt.

Rebel setje luipaardprint ocean

Het rebel luipaardprint setje bestaat uit een beige/bruin/blauw luipaardprint shortje met een wit t-shirt met de tekst rebel in hetzelfde luipaardprintje.

Luipaardprint flared broek met roze logo tijgerprint t-shirt

Om in de luipaard printjes te blijven hebben we zelf een setje gecombineerd: een luipaard flared pants met een roze t-shirt met de tekst love in luipaard print met gouden knoopaccenten op de schouder.

Longsleeve met leren rokje

Ook hebben we een combinatie gemaakt met een zwarte longsleeve met bijpassend tasje en een leuke cognac leren rok. De longsleeve en rokjes zijn in meerdere kleuren te bestellen om zo zelf een perfect setje te combineren.

Vaak staat het erg leuk wanneer je kind een skinny jeans draagt om dat te combineren met een heerlijke wijde hoodie, of een wijde broek met een wat strakker coltruitje bijvoorbeeld. Wil je kind helemaal voor de baggy look gaan? Dan mag het allemaal lekker losjes en wijd zijn natuurlijk want, dan worden juist wijde items met elkaar gecombineerd. Ook kan je kiezen voor een wat strakkere outfit, een skinny jeans met een strakke crop top.

Maar over het algemeen staat het vaak leuk als je wijde en strakke items met elkaar combineert. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor meerdere lagen zoals een blazer of vestje over je coltruitje of t-shirt. Houd er rekening mee bij welk lookje je kind zich prettig voelt wanneer je kinderkleding setjes gaat maken. 

kinder kleding setjes 2

Spelen met kleuren

Vind jij felle kleuren amazing of vind je rustige kleuren fijn, zoals aardse tinten. Of misschien een combinatie van de twee? Vaak vinden mensen het lastig om te spelen met kleur in outfitjes en zeker in kinderkleding setjes.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van de kleding voor je kind is: welke kleuren hem/haar het mooiste staan en waar hij/zij zich prettig in voelt. Sommige jongens voelen zich misschien niet heel fijn in een panterprintje of roze t-shirt bijvoorbeeld. Sommige meiden voelen zich misschien niet heel fijn in een legerbroek. Hou daar wel rekening mee.

Printjes

Zoals al eerder benoemd zijn kinderkleding setjes met printjes leuk maar, zorg voor balans. Zorg ervoor dat je dus naast de printjes ook effen kleuren koopt om te matchen. Er zijn wel printjes die je gewoon kunt combineren met elkaar.

Als je het lastig vind om printjes te matchen houd dan deze tip aan:  Neem een basiskleur die terugkomt in het printje wat je wilt matchen. Te denken valt aan bloemen, dieren, stippen en strepen printjes. Zo zijn er nog vele andere printjes. Een match tussen print en een basiskleur is bijvoorbeeld het meisjes flower power setje die hierboven te zien was.

kinder kleding setjes 1

Materialen

Outfits zien er vaak amazing uit wanneer er verschillende stoffen en/of kleuren met elkaar worden gecombineerd. Dit geldt met name voor outfits met één kleur in verschillende kleurnuances, bijvoorbeeld de kleur groen in verschillende kleurnuances. De kleuren liggen dan dicht bij elkaar. Dit noemen ze ook wel: ton-sur-ton outfits. Dat is namelijk het dragen van meerdere tonen van één kleur in een outfit. 

Het zijn niet alleen de verschillende stoffen die een outfit leuker maken, maar ook hoe een bepaalde kleur uitkomt heeft met de stof te maken. Denk aan een satijnen blouse op een jeans, een katoenen t-shirt op een ribstof flared broek. Wij hebben hier bijvoorbeeld gekozen voor een leren rokje met een effen kleur katoenen longsleeve met ruffles.

Met deze tips kan jij nu lekker gaan shoppen met je kind en de leukste kinderkleding setjes gaan matchen! Bij klerenkind kunnen jullie misschien wel beide slagen voor die te gekke outfits want, wij hebben ook leuke kleding set dames. Neem nog een kijkje voor meer tips over bijvoorbeeld de crop top.

Vergelijkbare berichten