het ontstaan van de flared broek voor meisjes

De Flared Broek voor meisjes: Ontstaan, Populariteit en Aankooptips

In de hedendaagse modewereld is de flared broek voor meisjes een onmisbaar item. Van catwalks tot schoolpleinen, de flared broek heeft een prominente plaats ingenomen in de garderobe van vele meisjes. Maar hoe is deze modetrend ontstaan? En waarom is het zo populair? Laten we deze vragen en meer ontrafelen terwijl we ook nuttige tips delen over het aanschaffen van de perfecte flared broek.

De Oorsprong van de Flared Broek

De flared broek, ook wel bekend als de broek met uitlopende pijpen, vindt zijn oorsprong in de late jaren ’60 en vroege ’70. Ze waren onmisbaar in de garderobe van de hippie-beweging en symboliseerden vrijheid en rebellie tegen de strakke, conservatieve kleding van het decennium daarvoor.

In de loop der jaren evolueerde de flared broek en nam het verschillende vormen aan – van subtiele bootcut-varianten tot uitbundige bell-bottoms. Maar het was pas in de late jaren ’90 en begin 2000 dat de flared broek zijn intrede deed in de meisjesmode.

de oorsprong van de flared broek

De Populariteit van de Flared Broek voor Meisjes

De flared broek voor meisjes is meer dan zomaar een mode-item. Het is een uiting van persoonlijkheid, comfort en stijl. Hier zijn enkele redenen voor hun immense populariteit:

 • Unieke Stijl: Flared broeken bieden een verfrissende afwisseling van de alomtegenwoordige skinny jeans. Ze hebben een leuke en funky uitstraling die een statement maakt.
 • Comfort: De losse pasvorm van flared broeken zorgt voor comfort en bewegingsvrijheid, ideaal voor de actieve levensstijl van meisjes.
 • Veelzijdigheid: Flared broeken kunnen zowel casual als formeel worden gedragen, afhankelijk van de gekozen top en accessoires.
flared broek een tijdloze klassieker

Tips voor het Aanschaffen van een Flared Broek

Het kiezen van de juiste flared broek kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 • Pasvorm: Kies een flared broek die comfortabel zit rond de taille en heupen, maar uitloopt vanaf de knie. Let ook op de lengte, de broek moet net de grond raken of iets erboven hangen.
 • Stof: Kies de juiste stof die bij de gewenste stijl past. Denim is bijvoorbeeld ideaal voor een casual look, terwijl corduroy een vintage touch geeft.
 • Kleur en Print: Ga voor een effen kleur zoals zwart, blauw of wit voor veelzijdigheid. Patronen en prints kunnen leuk zijn, maar zijn minder flexibel in het combineren.
 • Maat: Zorg ervoor dat de broek goed past. Het moet comfortabel zitten zonder te knellen of te los te zijn. Als je online winkelt, controleer dan altijd de maattabel.
 • Duurzaamheid: Overweeg broeken van duurzame of gerecyclede materialen als je milieubewust bent. Dit is een geweldige manier om zowel trendy als verantwoordelijk te zijn.

Uitdrukking van individualiteit, een terugblik naar het verleden

De flared broek voor meisjes is een mode-item dat zowel stijl als comfort belichaamt. Het is een uitdrukking van individualiteit, een terugblik naar het verleden, maar ook een kijk op de toekomst van de mode. De populariteit van deze broek is geen toevallige modegril, maar het resultaat van een samenspel van functionaliteit, veelzijdigheid en stijl.

Video: 1970’s Hippie Fashion

Duurzaamheid in Mode

Een opvallend aspect van de flared broek is de rol die het speelt in de duurzame modetrend. Veel flared broeken worden tegenwoordig gemaakt van gerecyclede of duurzame materialen, waardoor ze een bewuste keuze zijn voor milieubewuste consumenten.

Flared Broek: Een Tijdloze Klassieker

Een van de belangrijkste redenen waarom de flared broek zo geliefd is, is vanwege de tijdloze aantrekkingskracht. Net zoals andere modeklassiekers, blijft de flared broek relevant, ongeacht de heersende trends. Het heeft zich aangepast en geëvolueerd door de jaren heen, en blijft een favoriet item in de garderobe van meisjes over de hele wereld.

Tips voor het Dragen van een Flared Broek

Als je eenmaal de perfecte flared broek hebt gevonden, is het belangrijk om te weten hoe je deze stijlvol kunt dragen. Hier zijn enkele tips:

 • Balans: Combineer je flared broek met een strakke top om een evenwichtig silhouet te creëren.
 • Schoenen: Flared broeken zien er geweldig uit met hakken, maar kunnen ook worden gedragen met platte schoenen voor een casual look.
 • Accessoires: Een leuke riem of statement sieraden kunnen de look compleet maken.

Conclusie

Het verhaal van de flared broek is er een van voortdurende evolutie en populariteit. Van de jaren ’70 tot nu, de flared broek heeft zich keer op keer bewezen als een onmisbaar mode-item voor meisjes. Of het nu gaat om de unieke stijl, het comfort, de veelzijdigheid of de duurzaamheid, er is iets aan de flared broek dat blijft aantrekken.

Met de juiste aandacht voor pasvorm, stof, kleur en styling, kan elke flared broek een sterke aanvulling zijn op je garderobe. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de flared broeken en ontdek een nieuw niveau van stijl en comfort.

Van de opkomst tot de huidige populariteit, van aanschaf tot styling, we hopen dat dit artikel je helpt om de aantrekkingskracht van de flared broek voor meisjes te begrijpen en hoe je er het beste uit kunt halen. Happy shopping!

Bron o.a.: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bell_bottom

Vergelijkbare berichten