wat is een jumpsuit

Wat is een jumpsuit?

Lees hier wat een jumpsuit is en hoe je een jumpsuit styled.

Een jumpsuit is een uit één stuk bestaand kledingstuk dat ook mouwen en broekspijpen omvat. Het is afgeleid van de overall. Een speciale vorm van de jumpsuit is de strak aansluitende catsuit.

Het was oorspronkelijk een uit één stuk bestaand, beschermend pak, dat parachutisten gebruikten tijdens de sprong. Hier komt de naam (letterlijk: springpak) vandaan. Ook autocoureurs gebruiken een speciaal jumpsuit, waarin brandwerende weefsels zijn verwerkt.

Vanaf de jaren ’60 van de 20e eeuw werd het dragen van jumpsuits populair in de popcultuur. Diverse artiesten betraden het podium in een strakke catsuit van zwart leder, terwijl personen als Elvis Presley zich uitdosten in fantasierijke kostuums die op het jumpsuit waren gebaseerd.

Jumpsuit mode door de jaren heen.

Vooral in de jaren ’80 van de 20e eeuw kwamen op de jumpsuit gebaseerde broekpakken, met name voor dames, in de mode. Ook in latere periodes kwam dit soort kleding regelmatig weer in het modebeeld terecht. Een opvallende variant van de jumpsuit is de onesie, een vrijetijdspak dat rond 2010 in opkomst kwam.

jumpsuit afbeelding tekst 1

How to style a jumpsuit?

We L O V E jumpsuits! Perfect voor de fashionista. Wil je weten hoe je deze eyecatcher styled? Lees dan snel even verder!

  • Hoe style je de jumpsuit af?
  • Naar welke gelegenheden kan je een jumpsuit dragen?
  • Draag je de jumpsuit met boots sneakers of hakken?

Inmiddels is de jumpsuit al zo geïntegreerd in onze fashion stijlen. Ze kunnen van klassieke stijlen tot casual stijlen te dragen zijn.

Met de jumpsuit heb je met 1 kledingstuk een gehele outfit die rockt! Met een jumpsuit kan je meerdere stijlen creëeren. Hieronder lees je welke amazing stijlen:

jumspuit afbeelding tekst 2

De casual jumpsuit

Een jumpsuit die 1 effen kleur heeft kan wat eenvoudig zijn. Maar goed nieuws, met wat grove sieraden is deze look ineens fabulous! Of kies voor een item wat er echt uitspringt qua kleur. Zo kan je natuurlijk ook kiezen voor een felgekleurde handtas of schoenen!

De stoere jumpsuit look

Je kan gaan voor een denim jumpsuit voor een stoere jumpsuit look. Of je kan kiezen voor de casual jumpsuit met enkellaarsjes of stoere boots. Een leren jacket is ook een stoere combinatie om op de jumpsuit te dragen.

de zomer jumpsuit

Oftewel de jumpsuits korte broeken.

Playsuits zijn eigenlijk korte jumpsuits. Een playsuit heeft korte broekspijpen, een jumpsuit heeft lange pijpen. De playsuit is dus perfect voor de zomer. Heerlijk te dragen met slippers of sandalen.

De broek look jumpsuit

En wederom houden we weer van laagjes. Style je jumpsuit met een trui op de wat frissere dagen en je jumpsuit lijkt ineens op een broek. Ook vestjes kan je prima over de jumpsuit dragen. Heb je nu een jumpsuit zonder mouwen? Dan kan je perfect een longsleeve shirt of een coltrui dragen bij de jumpsuit.

De sexy look jumpsuit

Met een playsuit kan je een sexy look creëeren door highheels te dragen of lange laarzen. Een leuke stylish manier waarmee jezelf bepaald hoe bloot je het maakt. Ook leuk af te stylen met een blazer. Probeer wel om in dezelfde tinten te blijven voor de chique jumpsuit. Een chique look creëer je vaak door een donkerblauwe jumpsuit te dragen.

15+ Ways to Style a Jumpsuit / My Green Closet

Bekijk hier onze collectie aan jumpsuits voor meisjes van 4 t/m 14 jaar!

Vergelijkbare berichten